Flensburg 15.7

Junamatka Århus’ista Tingleviin kesti klo 11.43:sta 14:35:een yhdellä vaihdolla. Jälkimmäiseen junaan oli pakollinen pyörävaraus, jonka olimme tehneet jo Suomessa puhelimella. Nettivaraus ei onnistunut. Polkupyöräliput piti vielä lunastaa aamulla asemalta, mutta klo 13-14 välillä Koldingissa vaihdettavaan toiseen ns. IC-junaan. Alkumatkan juna oli siis ilmeisesti paikallisjuna, vaikka se oli pyörien kannalta selvästi parempi kuin IC-juna. IC-junaan piti nostaa polkupyörät kolmea porrasta pitkin, osittain pakaasit purettuna.

Junalippumme olivat Tingleviin asti, vaikka alkuperäinen aikomukseni oli varata ne yhtä pysäkkiväliä pitemmälle. Sinnekin olisimme varmaan voineet ”pummilla” mennä, mutta Tinglevin katsoimme mm. ruokailumahdollisuuksien puolesta paremmaksi ja myös pyöräilyn tuuliolosuhteiden takia. Matka majapaikkaamme Saksan puolella tosin olisi muutaman kilometrin pitempi. Tinglevin asema kuitenkin osoittautui aika hankalaksi, pyöriä ja tavaroita piti kuljettaa alas ja ylös portaita pitkin. Asemalta löytyi kuitenkin ruokaa ja pyöräily lähti hyvin liikkeelle. Alussa oli tosin pari kilometriä soratietä ja toisaalta jouduimme polkemaan kymmenkunta kilometriä yhtä päätietä ilman pyöräkaistoja.
Tanskan ja Saksan rajalle pääsimme kuitenkin sujuvasti noin klo 17 aikaan.
IMG_1632
Kuva: Rajalla hulmusi myös Suomen lippu

Kaupoissa ja ruokapaikoissa käytiin raja-alueella. Flensburgiin poljimme mielenkiintoisia rantateitä (osittain mukulakivillä ym.) pitkin. Siellä suuntasimme heti kaupungin monen kilometrin pituiselle kävelykadulle.
IMG_1641
Kuva: Kaupungin portilla

Soittomme perusteella 1,5-2 km:n päässä olevasta hotellistamme ei illalla saanut ruokaa. Ruokailimme viihtyisällä, hyvin ravintoloilla ja väkimäärällä kansoitetulla pääkadulla. Lopuksi löysimme varsin erikoisen ravintolan yhdeltä sisäpihalta, siellä joimme vielä kahvit ja nostimme iltamaljat sille, että oltiin taas Saksan puolella (tai oikeastaan sille, että kotimatka on alkanut). Vielä tämänkin jälkeen tosin yövymme Saksassa kaksi yötä ja sen jälkeen myös laivalla kaksi yötä.
WP_20130715_001

IMG_1648

Hotelliimme jouduimme kiipeämään pyörien kanssa, kaupungin keskusta sijaitsee vuonon päässä melkoisten mäkien ympäröimänä. Vastaanotto hotelliin oli taas hyvä ja vailla turhia muodollisuuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s