Taas reissataan…

(Uusi (toistaiseksi pysyvä, uusin lokakuun-marraskuun vaihteessa) blogin alkunosto 17.9.2017: Pitkään olen suunnitellut blogimme ilmeen muuttamista, tästä se nyt toivottavasti alkaa edetä pikku hiljaa. Tämän blogin entinen nimi (Yli 20 vuotta pyöräilyä maailmalla) jää nyt pois. Tähän blogiin on käytännössä viimeisen runsaan vuoden aikana yhdistynyt kaukomatkablogimme, jonka viimeiseksi juttukokonaisuudeksi jäi Chongqing-matkamme (hannujamerjakaukomailla.wordpress.com). Tänä vuonna 2017 laajemmat juttukokonaisuudet ovat ilmestyneet mm. Elbepyöräilystä (yhteenvetoa olin vielä luvannut; juttu on lähes valmis, mutta julkaiseminen näyttää taas jäävän myöhemmäksi) sekä Astanareissusta (mm. näille on omat kategoriat sivupalkissa, jossa näkyvät myös viimeisimmät erilliset jutut).
Tähän alapuolelle laitan jatkossa pikapäivityksiä ja varsinaiset kuvalliset pitemmät jutut tulevat sitten edelleen näiden alapuolelle (uusin aina ylimpänä). Syksylle on tulossa kaksi pitempää reissua juttuineen. Ensin liitymme Budapestissä mukaan Pikavuororeissulle maailman ympäri. Linja-auto oli tätä kirjoitettaessa Romaniassa (ks. blogi http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/. Linja-auton kulkua voi seurata aivan reaaliajassa ko. blogissa: klikkaa Reaaliaikainen kartta-sivun alussa olevaa kuvaa). Eli kotimme jää jälleen Verisuren, hyvien kavereiden ja naapureiden valvottavaksi.)

 

Viimeinen Ex-Jugoslavia –pikapäivitys 11.10 illalla: Olemme vihdoin saapuneet kotiin Salon kautta. Julkaisin äsken myös jonkinlaisen loppuyhteenvedon mielenkiintoisesta reissusta.

VIDEOITA:

Olen alkanut julkaista Pikavuoro-matkamme videoita Youtubessa. Aloitin tekemisen ja julkaisemisen aikajärjestyksessä. Alla olevat on nyt julkaistu, videon voi katsoa linkkiä klikkaamalla.

Ensisijaisesti videot ovat tarkoitetut Ex-Jugoslavia –reissussa mukana olleille, mutta ovat vapaasti muidenkin katsottavissa ja ovat siis myös levitettävissä. Kun olen käynyt koko reissun tällä tavalla läpi, niin yritän lopuksi tehdä lyhyempiä koosteita koko reissusta. Toivon videoihin myös kommentteja.

https://youtu.be/oVp6EhBfqzw    Budapestista Serbiaan (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 1)   kesto 2:03

Sisällöstä: Lyhyt video matkasta Budapest-Serbian Suboticaan ja kävelyä kaupungilla.

https://youtu.be/EmFn-DO_QcU    Belgrad Serbia (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 2) kesto 10:23

Sisällöstä: Kolmen yön yöpyminen Serbian Belgradissa, meidän yöpymisemme laivalla ja hotelli Jugoslaviassa. Tutustumiset keskustan nähtävyyksiin ja mm. erikoiseen Lorenzo & Kakalamba -ravintolaan.

https://youtu.be/EKWUrgBkQvc      Belgradista Pristinaan (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 3) kesto 9:13

Sisällöstä: Matkat Serbian Belgradista Kosovoon, tauko Nisin kaupungissa.

https://youtu.be/ElRhiHFrKyc      Kosovo (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 4) kesto 11:31

Sisällöstä: Pristinan keskustan kävelykatu ja muut nähtävyydet, Gračanican kylä ja luostari, Etelä-Kosovon kansallispuisto

Edelläolevat videot on julkaistu 15.10.2017

https://youtu.be/51Kewzfo7Io       Skopje, Makedonia. (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 5)  kesto 12:34   Julkaistu 16.10. 2017

Sisällöstä: Skopjen nähtävyyksiä, mm. vanha kaupunki, linnoitus, taidemuseo, illan valot ym.

https://youtu.be/rauKxUAlhnY     Makedonia: Skopjesta Ohridiin (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 6)   kesto 7:00  Julkaistu 16.10. 2017

Sisällöstä: Matkat Skopjesta Ohridiin ja Kreikan rajalle.

https://youtu.be/JGVd9XHuI5s    Kreikka (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 7)  kesto 9:52,  julkaistu 17.10.2017

Sisällöstä: Kreikan Kastoriasta Ioanninaan sekä Joonian meren rannalle ja Albanian rajalle. Matkalla kymmeniä tunneleita, joista olen tehnyt muutaman minuutin erityiskoosteen.

https://youtu.be/yxBOVOvrS-E   Saranda, Albania (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 8)   kesto 7:52,  julkaistu 18.10.2017

Sisällöstä: Kreikan-Albanian raja-asemalta Sarandan kaupunkiin, jossa vietimme kolme yötä lepäillen ja nähtävyyksiä katsellen. Matkalla nähtiin komeita maisemia sekä tiellä mm. kilpikonnia, kilejä, lehmiä ym. (lopussa komea auringonlasku).

https://www.youtube.com/watch?v=kLVN1_QdGmM   https://youtu.be/kLVN1_QdGmM       (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 9).   julkaistu 18.10.2017

Sisällöstä: Käynti erikoisella ja erittäin kauniilla vuoristolähteellä Sarandan lähellä; Sininen silmä-lähde (Blue Eye, Syri i Kaltër).

https://youtu.be/W92NDXp60Gk   Gjirokastër ja Durrës  (Pikavuoro Ex-Jugoslavia 10). Julkaistu 19.10.2017.

Sisällöstä: Vuoristoinen matka  Gjirokastëriin ja sen komeaan linnoitukseen ym.  Poimintoja ajomatkasta rantakaupunki Durrësiin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s