Salo-Bangkok -pikavuoro on päätepysäkillään – mutta reissu jatkuu

Pikapäivitys 18.1.19: Tämä osa menettää asemansa etusivun pysyvänä juttuna, uutta alan tekemään varmaan huomenna.

Pikapäivitys 11.1. klo 8 junassa: Suomessa taas lähes kolmen kuukauden reissaamisen jälkeen. Paluumatka on sujunut oikein hyvin.

Pikapäivitys 10.1 klo 20 (paikallista aikaa, klo 14 Suomen aikaa) Kuala Lumpurin lentokentällä. Passi-, tullitarkastukset ym. on ohitettu ja nyt odotellaan runsaan tunnin päästä lähtevää lentoa Singaporeen. Siellä on nopea vaihto Finnairin lennolle Helsinkiin, jossa olemme n. klo 6 Suomen aikaa (jos kaikki menee suunnitellusti).

Pikapäivitys 9.1. illalla: Jotkut blogistit, joiden blogeja olen sattunut vilkaisemaan, ovat pitäneet Malesian Kuala Lumpuria jotenkin tylsänä tai vähemmän kiinnostavana paikkana Aasian suurkaupungeista; ”kaupungissa ei tarvitse olla kahta päivää pidempään”. Minä olen kyllä tästä jonkun verran toista mieltä, Kuala Lumpur on ainakin meille näyttäytynyt ihan hienona ja tutustumisen arvoisena kaupunkina – meidän neljä päivää täällä tuntuu vähäiseltä. Tämän päivän teemaksemme voisi kutsua ”kaupunkia kattojen tasolta” tai ”KL:n iltaelämää”.

kualalumpur200001

Yksi näkymä hotellimme kuntosalilta 39. kerroksesta, taustalla siis kuuluisat Petronas-tornit.

kualalumpur200002

Tässä taas näkymää Helin baarin (Heli’s Lounge Bar) kattoterassilta (n. 36. kerros). Taustalla näkyy hieman salaman valaisemia pilviä, ilotulitus oli hienosti luonnon järjestämää. Paikan päällä ukkosta ei kyllä huomannut. Myöhemmin palatessamme Monotraililla hotellin lähelle saimme niskaamme muutaman virkistävän sadepisaran, ilman lämpötila oli ilmeisesti kuitenkin edelleen n. 30 astetta.

kualalumpur200003

Tässä näkymä Helin baarista TV-tornille (KL Tower). Paikasta oli hienot iltanäkymät aivan joka suuntaan.

img_20190109_221836

Tässä ollaan kaupungin baari- ja biletyskadulla. Muutaman sadan metrin matkalla oli kymmeniä erilaisia baareja ja ravintoloita.

Pikapäivitys 8.1. illalla: Tänään on ajeltu ympäri kaupunkia ja välillä on poikettu jaloittelemaan erilaisissa kohteissa. Pisimpään oltiin maailman suurimmassa sellaisessa lintutarhassa, jossa linnut (osa niistä) lentelevät vapaana alueella. Niitä ruokittiin henkilökunnan toimesta, mutta myös linnut huolehtivat omista poikasistaan (kuvat alla). Alueella oli kattona valtava verkko, missä tosin apinat saattoivat kiipeillä ja ulostella alla kulkevien niskaan.img_20190108_143749kualalumpur100014Ajelumme päätettiin Petronas-kaksoistorneille, jonka takapihalla katseltiin musiikin tahdissa ”tanssivia” suihkulähteitä virvokkeiden äärellä (parempaa kuvaa en tähän hätään ehtinyt valita):kualalumpur100016

Pikapäivitys 7.1. illalla: Tänään on hieman seikkailtu Kuala Lumpurissa. Hotellin shuttleautolla ajettiin ensin yhteen kauppakeskukseen, jota jonkun aikaa ihmeteltiin. Sen jälkeen lähdettiin trooppiselle viidakkoreissulle keskellä kaupunkia. Alkuillasta oltiin kävelystä ja kamalasta kuumuudesta niin väsyneitä, että iltareissut jäivät tekemättä. Mutta huomenna on päivä uusi; silloin tosin aiomme ostaa liput kaupunkia kiertelevään Hop-on Hop-off -kiertoajelubussiin – toivottavasti sen jälkeen jaksaa ihmetellä jotain iltatapahtumiakin.

img_6091

Tästä tavaratalosta löytyivät kyllä kaikki maailman kuviteltavissa olevat huippumerkkiliikkeet, onneksi myös Happy Hour -liikkeitä….

 

img_6116

Alueen laitamilla kaikkien talojen rakentaminen ei ole tainnut osua ihan kohdalleen (?)

Pikapäivitys 6.1 iltapäivällä: Eilisen sateisen Thaimaan päivän jälkeen olemme nyt aurinkoisessa Malesiassa, lämpötila 34 astetta. Kuala Lumpurin lentokenttä on aika kaukana kaupungin keskustasta, jonne olemme nyt matkalla lentokenttäpikajunalla. Tänään myöhemmin saanen julkaistua jutun viikon pituisesta Hua Hin -oleskelustamme.

Pikapäivitys 4.1. päivällä: Matkasuunnitelmat loppuosalle reissustamme on nyt tehty: Varaamme Hua Hinista vielä yhden yön (5.-6.1 koska lentoa täältä eteenpäin ei ole lauantaina 5.1), sen jälkeen lennetään Hua Hinista Kuala Lumpuriin, jossa olemme 6.-10.1. Kuala Lumpurista lennetään Singaporen kautta Finnairilla ja yhteistyökumppaneilla Suomeen, johon saavumme perjantaiaamuna (11.1). Tähän suunnitelmaan löyty suhteellisen edullinen paketti Momondon sivujen kautta.

 

Blogimme keskittyy nyt kahden kuukauden ajan linja-automatkamme seuraamiseen. Tämä blogi alkoi aikoinaan polkupyörämatkojemme raportoijana (ks. kategorialuetteloa sivulla), kaukomatkablogimme yhdistin tähän muutama vuosi sitten. Läpi Aasian kulkevasta linja-automatkastamme pyrin tekemään laajempia juttuja muutaman päivän välein; paljon riippuu siitä, millaiset nettiyhteydet ovat käytettävissä. Tämän pysyvän alkutekstin eteen kirjoitan lyhyempiä ja ajankohtaisempia tilannekatsauksia/pikapäivityksiä (”missä ollaan” ja ”minne ollaan menossa”). Matkaan valmistautumisesta ja mm. kotimme suojaamisesta tein jo yhden jutun ennen matkaa.

7 thoughts on “Salo-Bangkok -pikavuoro on päätepysäkillään – mutta reissu jatkuu

 1. Moi Hannu ja Merja
  Kiva Hannu kun teet hyvää ja selvää blogia varsinkin tuota nopeaa pikapäivitystä. Pikavuoro maailman ympäri sivuilta ei löydy virallisen bloginpitäjän sivuja mistään, mikä on linkki sinne. Reaaliaikainen paikkatieto löytyy hyvin.Sekin tosin vain facebookin linkin avulla.
  Hauskaa reissun jatkoa teille.
  Terkuin Heli ja Eki

  • Hei, jos olet löytänyt Rantapallon Pikavuorosivulle, niin kyllä se blogi pitäisi siinä etusivulla näkyä? Pari muutakin matkalaista on kirjoittanut joitakin blogijuttuja, jonkun pitäisi löytyä kun vain kirjoittaa Googleen Pikavuoro Bangkokiin.

 2. Olen kyllä löytänyt rantapallo pikavuoro… sivut. Ei avaudu. Mutta noi sun blogijutut riittää mainiosti seurata reissuanne. Me ollaan torstaina kotona. Terveiset Lyypekistä.
  H ja E

 3. Rantapallon sivuilta ei aukea kartta, eikä aukea paljon muutakaan, lienee jotain vikaa. Kiitos päivityksistänne

 4. Olin Laosissa Vientianessa ja Luang Prabangissa syksyllä 1997. Luang Prabang oli viehättävä pikkukaupunki lukuisine temppeleineen.
  Mekongin varrella oli Pak Oun luolat ja niissä oli n. 4000 erikokoista buddhanpatsasta (pieniä ja hieman isompia. Mielenkiintoinen paikka.
  Aamuisin oranssikaapuiset munkit kiersivät kaduilla ja ihmiset lahjoittivat heille pääasiassa ruokaa.
  Mukava, rauhallinen kaupunki parikymmentä vuotta sitten.

 5. Iso Kiitos päivittäin toimitetuista pikaraporteista. Niitä seuratessa pääsi heti reitille ja mikä tärkeintä, tiesi että kaikki oli kunnossa. Kaikkea hyvää matkoillenne ja terveyttä! T. Jaska&Peppi Salosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s