Eteläisen Tyynenmeren risteilyllä 2

(Toinen osa juttuun https://hannujamerja.wordpress.com/2019/03/21/etelaisen-tyynen-meren-risteilylla-1/ )

Monet kuvittelevat, että lähes kaksi viikkoa matkustelua merellä käy pitkästyttäväksi kun ei ole mitään tekemistä, kun puolet matkapäivistä ovat sellaisia että maissa ei käydä lainkaan. Meidän kokemuksemme ovat kuitenkin päinvastaisia; aika ei tunnu riittävän oikein mihinkään. Tosin meille ei tässä laivassa ollut paljoakaan uutta, koska olemme varsin samanrakenteisella laivalla risteilleet aikaisemminkin. Viime vuonna Karibialla tilanne oli toinen, koska silloin olimme laivalla, joka vielä risteilyaikanamme oli maailman suurin. Explorer of the Seas oli siihen verrattava jo jonkin verran vanhahtava sisustukseltaan ja tekniikaltaan mm. käytettävissä olevien tietokonesovellusten osalta. Tämän risteilyn valintamme tärkeimpänä syynä olikin erilaiset risteilykohteet Eteläisellä Tyynellämerellä. Valitettavasti joidenkin sairaustapausten takia yksi bongattavamme oleva maa eli Vanuatu jäi käymättä. Tosin jonkun matkustajan mielestä Mystery Island olisi ollut tylsä kohde. Katso Fidzin ja Uuden Kalenonian kohteista aikaisemmin kirjoittamani jutut.

05_Risteily200001

Tässä kuvassa laiva ei ole karkaamassa meiltä, vaan lähestymme sitä tenderillä Uuden Kaledonian Pins-saarelta

Risteilylaivan yksi päätoiminnoista ja ehkä myös väsyttävin, oli syöminen; esim. kun alla kuvassa näkyvä aamiaisaika ei ollut vielä päättynyt, niin henkilökunta oli jo osaan ravintolaa kattamassa runsaat lounasruoat. Me söimme myös illalliset kahta kertaa lukuunottamatta tässä Windjammer-ravintolassa. Ravintolassa oli niin monipuoliset tarjoilut (jotka tosin piti itse noutaa monilta eri linjoilta), että mitään hienoa ravintolaa ei kaivannut.10_2019-03-28 001 Eli aamiaisesta voi siirtyä lähes suoraan lounaalle, siitä suoraan välipalalle ja lopulta illalliselle. Tosin välissä oli pakko käydä vähän lepäämässä. Tosin lounaallakin oli mahdollista käydä vaikka useamman kerran. Yleinen huomio laivalla taisi olla, että meri-ilma kummasti kutistaa vaatteita.

Laivalla oli kolmena iltana ns. formal-ilta, jolloin toivottiin normaalia parempaa pukeutumista (miehillä pukuun, kravattiin jne.), tässä kuvassa olemme vasta valmistautumassa illalliseen.10_IMG_20190327_192801

Tällä laivalla nämä ”pukeutujat” taisivat olla vähemmistönä, ainakin sen jälkeen, kun oli jo yhden kerran pukeuduttu. ”Virallisiin pukukuviinkin” tällä risteilyllä jonotettiin paljon vähemmän (tai ei jonotettu oikeastaan lainkaan) kuin aikaisemmilla risteilyillä. Risteilyt ovat tainneet alkaa muuttua luksustapahtumista ihan ”tavallisen kansan huvittelureissuiksi” (sellaisiksi kuin Ruotsin laivoilla).

10_IMG_20190327_200603

Tämä ruokani on herättänyt Merjan facebook-sivulla keskustelua siitä, että mitähän tuossa oikein on – itse en muista kuin että tilasin jotain pippuri- ja maissipohjaista keittoa, oikein hyvältä maistui. Samoin tuo tummanpunainen keitto

10_IMG_20190327_201901Joillakin risteilyillämme oli joka ilta hyttiin ilmestynyt uusi pyyhe-eläin, tällä risteilyllä sitä tapahtui muutaman kerran. Hyttipalvelijamme oli hyvin kohtelias ja aktiivinen, välillä hän joutui koputtelemaan oveemme, kun emme tainneet poistua sieltä tarpeeksi aikaisin tai useammin (Hytti siivottiin ja järjestettiin kaksi kertaa päivässä).

Laivan kannella vietimme aikaa melko vähän, tässä olemme kylpylän puolella ja sieltä käytiin uimassakin:30_IMG_20190328_133718

Turvallisuus- sekä hygienia-asiat olivat aikaisempiin risteilyihimme verrattuna korostetusti esillä; kaikkien altaiden reunalla on koko ajan hengenpelastaja valmiusasemissa, lattioilla on paljon kylttejä joissa varoitetaan mahdollisesta kosteudesta ja liukkaudesta, kaikkien ravintoloiden ovella ja satamassa ym. on useita käsihygienialaitteita jne.31_Risteily200007Syömisen ohella myös juomapuolesta piti huolehtia, alla kuvissa pari monesta ”kantapaikastamme”.

Erilaista showohjelmaa risteilylaivoilla on perinteisesti runsaasti, seuraavissa kuvissa vain joitakin esimerkkejä:

50_Risteily200013

Laivan promenaadi eli kävely-/ostos-/showkatu

Jääshow oli mielestäni laivan tasokkain ja mielenkiintoisin show.2019-03-24 0062019-03-24 007 Muut showt ja esiintyjät olivat turhan australiaispainotteisia. Oli nopeaa australianenglantia puhuvia stand up-koomikoita, laulajatkin vitsailivat välillä australiaispainotteisesti ja Australian erinomaisuutta korostaen.  Yksi irlantilaisperäinen esiintyjä oli kyllä hyvä ja oli mukana sentään muutama tanssipainotteinenkin esitys jääshown lisäksi. Laiva on tulossa toukokuussa Itämerelle ja käy myös Helsingissä, olisi mielenkiintoista tietää, keitä esiintyjä laivalla on silloin.

IMG_20190324_193331

Tässä vauhdissa The Aussie Boys

IMG_20190328_195530Niin kuin edellisessä risteilykirjoituksessani kerroin ruokailupuolella oli eri maiden teemailtoja. Showesityksissä oli myös teemailtoja; mielenkiintoisin oli brittimusiikin teemailta.

Laivalla oli myös perinteinen laivaväen esittämä paraati:IMG_20190328_173855IMG_20190328_174132Baareissa oli omat esiintyjänsä. Kannella oli säännölliset konserttitapahtumansa:Risteily200008Erilaisia hupi- ja todellisia tietokilpailuja laivalla oli runsaasti. Muutamaan tietokilpailuun mekin osallistuimme, monet urheilutapahtumat jäivät myös katsomisen osalta kokonaan väliin.Risteily200005

Risteily200006

Nuorison ”peliluolan” lisäksi yhden kerroksen puolisko oli kasinona

Yli 3000 ihmisen lähtöprosessi laivasta on melkoinen tapahtuma, kun pitää mennä ensin laivan sisäisen tarkastuksen läpi, sitten hakea matkalaukut suuresta hallista ja lopuksi vielä Australian tullin kautta. Monet ihmiset näyttivät joutuneen perusteelliseen matkatavaroiden ym. tarkastukseen. Tullin kyselylaput oli tietenkin täytetty etukäteen ja meidän kohdaltamme riitti se, että annoimme lapun rajavalvojalle ja kävelimme sen jälkeen sataman puolelle ilman mitään matkatavaroiden tarkasteluja.

95_2019-03-29 001

Tässä pientä ryysistä terminaalirakennuksen ulkopuolella taksi- ym. jonoissa. Me emme taksia tarvinneet, kävelimme runsaat kaksi kilometriä hotellillemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s