Kaukasus-matka alkaa Baltian läpiajolla

Uusi seikkailumatka alkoi sunnuntaiaamuna ennen klo 6 Salon/Halikon bensa-asemalta. Sinne tulimme taksilla Merjan äidin kotoa.2019-09-01 005Jani oli poiminut mukaan pari kyytiläistä jo ennen meitä. Enemmän väkeä tuli mukaan ”viralliselta” lähtöpaikalta Salon torilta. Erityisesti siellä Janin hankkimaa uutta bussia (Mörköä) päästiin ihailemaan vähän suuremmalla joukolla:2019-09-01 011Virpo_1900001

Viime syksynä Bangkokiin ajettu vanha Ajokki-bussi viettää edelleen lepopäiviään siellä. Toivottavasti se ei ole vielä eläkkeellä, jotta silläkin päästään matkustelemaan ensi vuonna. Lisää Pikavuororeissuilusta ja tämän reissun alkutunnelmista voi lukea Rantapallon sivuilla ylläpidettävästä blogista: https://www.rantapallo.fi/pikavuoro/ .

Matkalla Helsinkiin poimittiin mukaan vielä muutama ihminen ja Baltian-Puolan-Ukrainan-osuuden mukana oleva porukka täydentyi satamassa tämän vaiheen lopulliseen koostumukseensa (noin kaksikymmentä henkilöä). Lisää väkeä on tulossa seuraavan kerran ilmeisesti Moldaviassa (tai Kaunasista taitaa tulla yksi henkilö).

IMG_20190901_105553

Helsingistä Tallinnaan matkattiin Eckerön laivalla.

Rakveressä käytiin ruokailemassa tutussa Berlin Trahterissa.Viro_1900007

Trahterin vieressä aukiolla oli menossa jonkinlainen tapahtuma

Rakverestä suunnistettiin Peipsijärven rannalle, Mustveessä pidettiin pieni tauko. Parista kännykästä ja IPadista seurattiin Formula-kisan lähtöä. Tauon jälkeen neuvoin Janin ajamaan läpi mielenkiintoisen Raja-kylän (Merjan kanssa olemme aikoinaan  pyöräilleet kylän läpi kaksikin kertaa).

Kylässä on lähes vierekkäin useamman uskontokunnan kirkkoja, ensisijaisesti kylä on ns. Venäjän vanhauskovaisten aluetta.

Viro_1900003

Rajasta ajeltiin suorinta tietä Tarttoon ja majoituimme Tartto-hotelliin.

Illalliselle käveltiin muutaman kilometrin päässä olevaan tuttuun Ruutikellariin. Koska Tartto on meikäläiselle hyvinkin tuttu paikka, ohjasin porukkamme läpi vanhan kaupungin ja Raatihuoneen torin.IMG_20190901_192144

Suutelevat opiskelijat

Viro_1900001

Muutamat matkalaiset eivät olleet käyneet Tartossa, he tuntuivat heti ihastuvan kaupunkiin. Myös Viron ja tänään nähdyt pohjois-/koillis-Latvian siistit ja kauniit maisemat ihastuttivat matkalaisia.

Viro3_1900001

Tiet olivat enimmäkseen hienoja, mutta kun ajettiin aivan Venäjän rajan tuntumassa, niin tietkin vähän huononivat; olikohan tällä jotain osuutta asiaan, kun tien vierellä nähtiin kumolla viljaa kuljettanut rekka.

Viron-Latvian raja ylitettiin Ape-kylän kohdalla. Rajan ylittämisen huomasi vain parista kyltistä:

Viro3_1900004

Latvian puolella Aluksnen kylässä pysähdyttiin kahville ja tankkaamaan, Virsi-A:ssa ei virsiä sentään luvettu laulamaan.

Viro3_1900006

Aluksnessa on hienoja puistoja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s