Kaksi päivää Lviv-Unescokohteessa

Tämä juttu syntyi pari vuorokautta Ukrainaan saapumisemme jälkeen, rajan tapahtumista kerroin jo edellisessä jutussa. Tämä juttu on ensisijaisesti kuvakavalkadi kahden yön ja yhden päivän Lviv-oleskelustamme. Wikipedian mukaan Lviv on läntisen Ukrainan kulttuurinen, poliittinen, taloudellinen ja uskonnollinen keskus. Asukkaita kaupungissa on noin 730 000.

Lviviin saavuttiin 4.9 keskiviikkoiltana klo 22-23 välillä. Hotellimme (Hotel Argo) sijaitsi yli 6 kilometrin päässä keskustasta. Kun mikään anniskelupaikka ei lähistöllä ollut auki, vietettiin iltaa jonkun aikaa yhdessä kämpässä. Toisena iltana vietettiin yksiä syntymäpäiviä hotellin terassilla.

Seuraavana aamuna lähdimme ratikalla keskustaan (pysäkki n. 700 metrin kävelymatkan päässä. Vietimme aurinkoisen ja lämpimän (osittain melko kuumankin) päivän kaupungilla. Minä ja Merja teimme kaksikin reissua kaupungin keskustaan, pääosin julkisia kulkuneuvoja käyttäen.IMG_20190905_105205Ydinkeskusta on varsin tiivis kokonaisuus, joten merkittävä osuus kaupungin keskustan nähtävyyksistä on katseltavissa parissa tunnissa. Nähtävyydet ovat pääasiassa erilaisia kirkkoja, patsaita ja museoita (museot jätimme kyllä väliin).

IMG_8282

Kaupungin keskusaukiolla (Rynok)

Kirkkoja oli lähes joka korttelissa, alla olevissa kuvissa ainakin armenialainen katedraali, Taivaaseen astumisen kirkko (Assumption), Pyhän Mikaelin kirkko, Bernardine-kirkko ja luostari, Latinalainen katedraali, Jesuiitta-kirkko ja Dominikaaninen katedraali. Muutamaan näistä vilkaisimme myös sisälle. Kuvissa näkyy mm. keskiaikaista linnoitusta ym.

IMG_8286_20190905_113247

Gunpowder eli ruutitorni

IMG_8320_20190905_121241

Shevchenkon patsas ja muistomerkki

IMG_8324

Lvivin valtionooppera ja baletti. Osa porukasta kävi illalla katsomassa Iloinen leski -oopperan, komealta näytti sisältä.

Toisella kiepillä kaupunkiin kävimme ostamassa paikalliset sim-kortit puhelimeen ja Ipadiin sekä kävimme syömässä. Ruokapaikan vessassa olivat mielenkiintoiset käsienpesualtaat:

Illalla kaupungissa oli runsaasti katusoittajia ja muutenkin tunnelma oli erittäin viihtyisä:

Lonely Planet kehui 42 hehtaarin hautausmaata pakolliseksi kaupungissa kävijän nähtävyydeksi ja jopa melkein Pariisin kuuluisan hautausmaan veroiseksi merkkihenkilöiden hautoineen ym. Monien sotien uhreja ja sankareita oli muistettu näkyvästi, mm. viimeisten Venäjään vastaan käytyjen taisteluiden osalta. Paikka oli useamman kilometrin päässä kaupungin toisella puolella. Seikkailimme sinne ratikalla ja paluumatka hotellille tehtiin bussilla, koska oikeanlainen ratikka tuntui kulkevan kovin sattumanvaraisesti.

IMG_8372IMG_8369

Perjantaiaamuna lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Chernivtsiä.2019-09-06 002

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s