Georgian Batumissa

Batumin hotellin majoituttiin kahdeksan aikoihin. Melkein samasta korttelista löytyi rahanvaihtopaikka, jolloin laivalla käyttämättä jääneet rahat (ei kulunut yhtään Ukrainan hryvniaa) saatiin vaihdettua Georgian lariksi. Kun noin kymmenes Georgian rahaa haluava ilmestyi luukulle, rahanvaihtaja jo naurahteli. Silloin hän taisi kunnolla jo nauraa, kun yksi halusi vaihtaa myös Moldovan leuta. Sen vaihtaminen ei enää onnistunut. Satamassa olimme jo huomanneet, että euroilla ja dollareilla voi hätätilassa ostaa jotain, mutta vaihtokurssien kanssa täytyy olla varovainen. Satamassa oli pieni myymäläkoppi; ensimmäinen suuresti kaljaa himoitseva (?) ostajamme palasi kopilta esitellen kaljatölkkiään, josta hän oli maksanut kaksi euroa. Kun Merja meni muutaman muun jälkeen ostamaan myös olutta, kehoitin häntä kokeilemaan dollareita. Kolmella taalalla hän sai kaksi tölkkiä. Jonkun aikaa myöhemmin minä otin käteeni kaksi taalaa ja pyysin kahta olutta. Yllättäen mies otti muovikassin ja laittoi siihen kolme tölkkiä. Eli keskioluttölkin hinta laski puolessa tunnissa kahdesta eurosta 70 senttiin.

Rahanvaihdon jälkeen noin kello 22 lähdettiin etsimään Sirpaa, joka oli jo edellisenä päivänä saapunut Batumiin. Kun reitit taisivat hiukan mennä ristiin, jäätiin kymmenen hengen voimin virkistystauolle Praga-baariin.IMG_20190914_231513 Paarista lähdettiin suunnistamaan kohti rantaa. Valitsin kadun, jolla kartasta arvioiden näytti olevan eniten erilaista toimintaa. Valinta oli hyvä, koska matkalla näkyi kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä (mm. useita tornimaisia rakennelmia, tanssiva suihkulähde ym.).

Batumi_1900009

Lopulta päädyimme rannalle ja rantabulevardille, joka oli kaupungin yöelämän keskus.IMG_20190914_235314Batumi_1900007 Lopulta etsimämme henkilökin löysi siihen rantaravintolaan, jonka lopulta olimme valinneet, kello taisi olla silloin noin yksi.

Puolen yön aikoihin taivaalle alkoi tulla voimakkaita valoilmiöitä. Kun jyrinää ei vielä kuulunut, niin emme olleet huolissamme, iltakin oli vielä hyvin lämmin. Salamat voimistuivat ja alkoi kuulua jyrinääkin aika läheltä, kun muutama meistä oli juuri lähtenyt kävelemään takaisin hotellille. Vähitellen alkoi myös sade, ehdimme hotellille juuri ennen kuin olisimme kastuneet perusteellisesti. Rannalle vielä vähäksi jääneet kastuivat sitten kunnolla palatessaan hotellille. Ukkonen väistyi, mutta sade jatkui lähes jatkuvana seuraavan päivän iltapäivän puolelle.

Sunnuntaina lähdettiin liikkeelle puolen päivän aikaan. Kaupunkiin tutustumiselle oli varattu näin aikaa. Sateen takia monelta jäi varmaan aamun kaupunkikierros tekemättä, jotain sentään vielä näimme bussin ikkunoista. Ennen lähtöä kävimme ostamassa puhelimeen ja iPadiin sim-kortit, jotta taas reissun aikanakin olisi jonkunlainen nettiyhteys.Batumi_1900001

Batumi2_1900004

Batumi2_1900005

Kaunas-laiva oli vielä satamassa Batumista lähtiessämme

Vielä pieni tietoisku: Georgiassa (entisessä Gruusiassa) on asukkaita noin 3,7 miljoonaa. Batumissa on asukkaita noin 160 000. Batumia pidetään usein maan toiseksi merkittävimpänä keskuksena muodostaen poliittisen ja kulttuurillisen vastapainon pääkaupunki Tbilisille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s