Uusi vuosi ja uudet seikkailut edessä (jos korona ei estä)

Pikapäivitys: Tämän pysyvän alkunoston jälkeen löytyy uusi juttu; koronasta huolimatta olemme tekemässä suunnittelemaamme polkupyöräretkeä Välimeren rannoille (tosin valitettavasti vain virtuaalisesti).  Uudet päivitykset 21.5.20., seuraavat 25.5, 31.5 ja 7.6 sekä tässä vaiheessa viimeinen 15.6.

Pikapäivitys 7.4.2020: Kaikki Kaukasus-reissun videot löytyvät nyt Videolistat-valikkoa klikkaamalla.

Korona-viruksen takia pitkästä aikaa viimeiseksi ulkomaalaiseksi matkailutapahtumaksi taisi jäädä Tampereen Elokuvajuhlat. Tapahtuma ehdittiin pitää pari viikkoa sitten juuri ennen kokoontumisrajoitusten voimaantulemista. Elokuvamatkallamme pääsimme noin 45 maahan, katsottua tuli 18 näytöksessä noin 110 lyhyttä (joukossa pari pitempääkin) elokuvaa. Loppuvuonna toivottavasti toteutuvasta Pikavuoromatkamme kohteesta eli Afrikastakin oli mukana kymmenkunta maata. Kevään ja alkukesän lähes valmiit matkasuunnitelmat piti hylätä, nyt on alkanut melkoinen hotellien ja muiden varausten peruutusrumba.IMG_20200304_160012

Pikapäivitys 14.2.20: Vaikka mitään pitempiä reissuja meillä ei ole tai ole ollut menossa, niin kaikenlaista puuhaa ja menoa on ollut jatkuvasti. Reissumme ovat Helsingin Matkamessujen jälkeen rajoittuneet muutamaan Tampere-käyntiin. Näihin on sisältynyt mm. ruokailua kavereiden kanssa sekä yksi teatterikäyntikin (Juhannustanssit TTT:ssä). Nokiallakin on käyty anniskelupaikoissa. Lähiviikkoina aikaa vietetään mm. Tampereen elokuvafestareilla ja Tallinnan musiikkiviikolla. Valtaosa viime viikkojen ajastani on mennyt ensi kesän pitkän pyöräilyreissun majoitusten varaamiseen ja muuhun suunnitteluun. Seitsemän maan alueelle ulottuvan reitin varrelta on hyvä etukäteen tutkia, mitä kaikkea monista mahdollisista kohteista on mahdollisuus bongata – nähtävää ja koettavaa on valtavasti. Reittien valinnassa pitää erityisesti ottaa huomioon se, että Keski- ja Etelä-Euroopassa maasto on hyvin vaihtelevaa ja varsinaisia pyöräteitä ei ole kaikkialla.

Matkamessut Helsingissä muutama viikko sitten olivat hyvin mielenkiintoiset ensisijaisesti Maata pitikin matkailu-teeman takia. Varsinaisia uusia matkoja sieltä emme varanneet, mutta loppuvuoden Pikavuoro maailman ympäri -linja-automatkoista saatiin lisätietoa ja vahvistuksia. Syksyllä matkailemme bussilla ilmeisesti Irlantiin ja loppuvuonna/vuodenvaihteessa seikkaillaan Afrikassa.

Päivitys tammikuun alkupuolella:

Nyt vuoden 2020 alkajaisiksi pitää muuttaa tätä blogin pysyvää aloitusnostoa. Vuoden 2018 lokakuusta viime vuoden lokakuuhun olimme reissun päällä yhteensä puoli vuotta. Tästä vuodesta on tulossa rauhallisempi, vaikka uusia suunnitelmia on kyllä monenlaisia. Tällä viikolla ollaan matkamessuilla, mutta sieltä haemme ehkä virikkeitä enemmän vuodelle 2021. Keväällä ei ole pitkiä reissuja, sen sijaan monenlaisia tapahtumareissuja on Tallinnaan, Helsinkiin ja tietenkin Pirkanmaan alueelle. Kesän polkupyöräreissu on jo varsin pitkälti suunniteltu. Tarkoituksena on pyöräillä läpi Sveitsin, Rhonen jokilaakso sekä koko Ranskan Välimeren rannikko. Matkalla ”bongataan” muutama Euroopan pikkumaa eli Lichtenstein, Monaco ja Andorra. Junaa joudutaan välillä jonkun verran käyttämään. Matkamessujen pääteeman mukaisesti pyrimme tänäkin vuonna kulkemaan enimmäkseen maata pitkin. Pikavuoro maailman ympäri-linja-auto tekee seuraavan reissun ilmeisesti vasta aivan loppuvuonna, kohteena on Afrikka. Eurooppapyöräilyn lisäksi harrastamme varmaan myös kotimaan matkailua polkupyörillä. Viime vuonna saaristossa kuljettiin sekä polkupyörillä että Aina-laivalla, tänä vuonna toteutuu ainakin Aina-laivareissu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s